Photo by Joseph Chan on Unsplash

Daar sta ik dan, Elvis Presley te zingen.

“Love me tender, love me sweet,

Never let me go, …..”

Ik ben geen fan van dit genre muziek. En ik heb ook niets met dit liedje. Vooraf voel ik dus flink wat weerstand op weg naar de cursus, want we hebben de tekst van dit liedje per email toegestuurd gekregen. Ik volg sinds enkele weken een cursus stemgebruik, met zingen. Behoorlijk uit mijn comfort zone, want ik heb nog nooit een zangcursus gevolgd. Best spannend.

Bijna altijd begeleid ik mensen in organisaties die, om vooruit te willen, uit hun comfort zone gaan stappen. En omdat ik dat zo vaak van anderen vraag, wil ik dat zelf ook met enige regelmaat doen. Zodat ik weet wat ik van mensen vraag. En dat dat best spannend is.

Stapsgewijs, spannend en toch haalbaar

Tijdens de cursusavond zingen we eerst op allerlei manieren samen het lied. Vertraagd, met verbeelding, met gevoel. En dan komt het moment dat ik het alleen ga zingen, terwijl iedereen naar me luistert. De zenuwen kriebelen in mijn buik.

Achteraf een grote opluchting en ook trots. Niet vanwege de complimenten die ik krijg, maar ook omdat ik trots ben op mezelf dat ik dit heb gedaan.

Ik heb mijn wereld weer een stukje groter gemaakt.

En wederom heb ik gemerkt hoe dat is, om uit mijn comfort zone te stappen. Met dank aan de docenten: fijne begeleiding, stapsgewijs, spannend maar toch haalbaar gemaakt.

Ik kijk nu al uit naar over twee weken. Dan ga ik een zelf uitgekozen lied zingen. Alleen, voor de groep. Nog iets verder uit mijn comfort zone dan vandaag. Spannend….

Ook uit je comfort zone?

Als je voelt dat het nodig is om uit de comfort zone te stappen, en je vindt dit spannend, dan helpt het om met iemand te sparren. Het is een van de dingen die ik meeneem in mijn begeleiding van managers en teams. Van waar vertrek je, wat is je veilige basis, waar ben je goed in? En waar wordt het spannend, waar ga je leren, wat is dan je eerste stap? Ik heb er veel ervaring mee om dit te begeleiden.

En vervolgens trots zijn op jezelf en op elkaar als het dan lukt!

Bel me vrijblijvend om eens te sparren over je vraag. Ik weet (weer) hoe het voelt om uit de comfort zone te stappen, en ik begeleid je graag.