Door welke bril kijk jij naar je team? Is dat door de bril van jullie jaarplan? Dan vergelijk je wat jullie doen met de teamdoelen die jullie eerder hebben geformuleerd. En vaak is het team daar nog niet. Het moet nog beter, of anders. Hoe pak je dit aan?

Teamdoelen bereik je niet op papier, maar in het dagelijkse werk. Daar wil je ander gedrag gaan zien. Om dat te bereiken zet je eerst de bril van de plannenmakerij af, en kijk je door de bril van de realiteit.

Met de realiteitsbril op benoem je dat wat er is, in plaats van wat er zou moeten zijn. En daarmee gaan jullie aan de slag. Door aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk, maak je gebruik van wat het team nu bezighoudt. Dus als het teamdoel ondernemerschap is, maar alle energie van het team gaat op dit moment naar het onderlinge gedoe, dan is dat het startpunt.

Dit klinkt zo vanzelfsprekend, maar hoe lastig is dat? Want de organisatie wil plannen om te sturen en wil resultaat zien. Hoe ver is het team al? Bijna vanzelf is de bril van de plannen weer opgezet.

De brillen zijn er allebei. Wil je leren wanneer je ze gebruikt en hoe je de bril van de realiteit kunt inzetten voor het bereiken van je teamdoelen? Neem dan contact met mij op!